Recreatief turnen

Clubkampioenschappen - 14 december 2013

Het heeft even geduurd maar hier dan uiteindelijk een wedstrijdverslag van de clubkampioenschappen op 14 december 2013.

De jongens mochten de dag aftrappen in de turnhal aan de Groen van Prinstererlaan, er deden aan de wedstrijd niet alleen selectiejongens mee maar ook een grote groep recreatiejongens. De spanning was bij de recreatiejongens om te snijden. Sommige hiervan hadden nog nooit een echte wedstrijd geturnd. Bij de selectiejongens was de spanning ook groot. Ze moesten zich in deze thuiswedstrijd bewijzen voor eigen publiek, wat natuurlijk een grote uitdaging geeft!

Na het eerste onderdeel daalden bij iedereen de zenuwen en gingen de jongens met meer zelfvertrouwen de tweede ronde in. Hierna ging het steeds beter en werd het spannend wie er clubkampioen zou worden. De clubkampioen bij de jongensselectie werd uiteindelijk Huub van Petersen en bij de recreanten was Quintin Timmers de gelukkige.

Hierna was het de beurt aan de selectiedames van Die Haghe en de Bosan Turnacademie. Zij werden verdeeld over 2 rondes (op leeftijd). De dames die uitkwamen voor de Bosan Turnacademie hebben een geschiedenis bij Die Haghe. Ze zijn ooit bij Die Haghe begonnen en zijn hierna overgestapt naar Bosan, waar Die Haghe een deel van uitmaakt.

Ook hier was de spanning om te snijden, de dames waren erg geconcentreerd aan het turnen en gaven alles wat ze in huis hadden. Na het vele rekenen bij de jury tafel kwam er weer een mooie uitslag uit de enveloppe rollen: Andrea Dewit nam de beker namens Die Haghe mee naar huis en Lara Bisaggio mocht dit namens de Bosan Turnacademie doen.

Er blijft nog 1 wedstrijdronde over. Ook hier deden dames mee van Die Haghe en van Bosan. De dames in de laatste ronde zijn wat ouder. Ze lieten spectaculaire sprongen zien over de pegasus en deden allemaal een imposante vloeroefening. Na de laatste slopende wedstrijdronde die overigens van zeer hoog niveau was werden ook hier de prijzen verdeeld. De hoogste score bij Die Haghe werd behaald door: Marique Spijkerman en bij Bosan was dit Renske Venema.

Graag willen we alle vrijwilligers en trainers bedanken voor deze mooie wedstrijddag!

Ook zijn we heel trots op de deelnemers!

Organisatie Clubkampioenschappen

Michelle de kok, Paula Trumpie, Lisa de Roos, Joost van Amerongen & Josie Jackson

 

Bekijk het fotoalbum van de turnwedstrijd in de turnhal op 14 december 2013. Klik op het plaatje hieronder. 

2013_12_14 Turnwedstrijd

Vacatures

Die Haghe is een gezellige, actieve en bloeiende vereniging met ruim 1.000 leden. De turn- en danslessen vinden plaats in gymzalen op diverse locaties in Den Haag. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar technische leiding van onze recreatie turn- en dansgroepen.

Klik hier voor meer info.

Lidmaatschap

Wil jij op turnen, dansen, springen of sportfit bij cgv Die Haghe? Of wil je eerst een keer kijken bij een les?

Klik hier voor alle informatie over lid worden bij cgv Die Haghe.

Wil jij je lidmaatschap beëindigen? Klik hier.

Contact

Secretariaat

Postbus 61153
2506 AD Den Haag
e-mail contactformulier

Ledenadministratie

Postbus 61153
2506 AD Den Haag
e-mail contactformulier

Bel mij terug

U bevindt zich hier: Home Turnen Recreatief turnen Nieuws recreatief turnen Clubkampioenschappen - 14 december 2013