Wedstrijdturnen heren

Nieuws wedstrijdturnen heren

Op zaterdag 21 januari waren de jaarlijkse Districtwedstrijden in Waddinxveen. De jongens uit de 3e en 2e divisie namen deel aan deze wedstrijd.

Ik ronde 1 was Thijn Visser aan de beurt, het was zijn aller eerste wedstrijd. Thijn was wel een beetje nerveus, maar vond het erg leuk. Zijn oefening op vloer was heel mooi, als een van de weinige jongens uit de selectie deed hij op dit niveau overslag en arabier flikflak. Echt super!

In de 2e ronde waren is instappers niveau 11 aan de beurt. Nicky Deltrap, Milan Verdoes, Thijmen Hoge en Rens Chanmuyan. Deze 4 drukte maakertjes hebben het ook heel goed gedaan, helaas ging niet alles even soepel, maar dat is een goede drive om tijdens de training nog harder te werken. Nicky scoorde de meeste punten en eindigde op een super mooie 5e plaats!

De laatste ronde was ronde 4. In deze ronde was onze pupil Finn Wenzel aan de beurt. Voor Finn was het zijn eerste wedstrijd op een hoger niveau. Finn was heel erg nerveus. Uiteindelijk nam de spanning af en ging de wedstrijd best goed. Helaas ging voltige wat minder, maar dat cijfer heeft hij gecompenseert met de ringen en sprong. Wij zijn erg trots op Finn!

Wij kijken met trots terug op deze wedstrijden! Over 3 weken gaan de landelijke wedstrijden van start in Duiven. De komende weken gaan de jongens hard trainen, zodat ze daar een mooie wedstrijd kunnen neer zetten.

District kampioenschappen 4e divisie, 14 januari 2017

Op zaterdag 14 januari was de start van het wedstrijdseizoen voor de herenselectie. De eerste wedstrijd vond plaats in Alblasserdam.

Deze wedstrijd was alleen voor de 4e divisie. Namens CGV Die Haghe nam Bram van Straaten deel aan deze wedstrijd. Voor Bram was het zijn eerste wedstrijd, hij vond het wel een beetje spannend, maar ook erg leuk.

Bram traint nog niet zo heel lang bij ons, maar hij deed het al super goed. Zijn sprong en voltige waren heel mooi en netjes!

Na zijn wedstrijd was de prijsuitreiking. Bram heeft een hele mooie 24e plaats behaald. Wij zijn heel erg trots op hem!

 

Op zondag 8 januari heeft de herenselectie gezellige middag gehad.

Na de training zijn we lekker gaan eten bij de McDonald's, na het eten zijn we met de auto's naar Trix Leidschendam geweest, dit is een grote springhal. De jongens hebben hier lekker een uurtje kunnen springen en laten zien wat ze kunnen.

Na het springen hebben we nog een leuke groepsfoto gemaakt en was het feest weer voorbij. De jongens vonden het erg leuk en de trainers hebben ook erg genoten.

Op zaterdag 4 juni vonden de jaarlijkse Open Zuid-Hollandse kampioenschappen plaats in Bergschenhoek.

De hele herenselectie deed aan deze wedstrijden mee. In de eerste ronde waren Koert, Faris, Kay, Tim en Rens aan de beurt. Voor een paar van hen was het de eerste wedstrijd. Ze vonden het allemaal erg leuk en een spannende ervaring. Ook Rutger was in de 1e ronde aan de beurt. Hij is een van onze oudste jongens uit de selectie. Hij zit pas sinds een jaar bij de selectie en turnde voor het eerst een wedstrijd. Hij vond het erg leuk en hij heeft het super goed gedaan.

Op zaterdag 28 mei vond het Nederlands kampioenschap (NK) plaats in Vucht. Namens cgv Die Haghe was Lucas daar voor gekwalificeerd.

Hij moest op 14:00 uur starten met zijn wedstrijd. Tijdens het inturnen ging het bij het onderdeel sprong erg goed, maar helaas bij de wedstrijd zelf wat minder. Gelukkig zette hij dit niet voort en deed hij het op de andere toestellen veel beter. Vooral zijn brug ging erg goed. Hij kreeg een 11.65 voor zijn brug, hij is de een na beste op de brug van Nederland. Op de andere toestellen haalde hij ook mooie punten.

Pagina 1 van 5

Vacatures

Die Haghe is een gezellige, actieve en bloeiende vereniging met ruim 1.000 leden. De turn- en danslessen vinden plaats in gymzalen op diverse locaties in Den Haag. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar technische leiding van onze recreatie turn- en dansgroepen.

Klik hier voor meer info.

Lidmaatschap

Wil jij op turnen, dansen, springen of sportfit bij cgv Die Haghe? Of wil je eerst een keer kijken bij een les?

Klik hier voor alle informatie over lid worden bij cgv Die Haghe.

Wil jij je lidmaatschap beëindigen? Klik hier.

Contact

Secretariaat

Postbus 61153
2506 AD Den Haag
e-mail contactformulier

Ledenadministratie

Postbus 61153
2506 AD Den Haag
e-mail contactformulier

Bel mij terug

U bevindt zich hier: Home Turnen Wedstrijdturnen Heren Nieuws wedstrijdturnen heren