Wedstrijdturnen dames

Turnwedstijd D1 - 29 maart 2014

Omdat er zo ontzettend veel meisjes in dit niveau turnen had de KNGU ervoor gekozen om de wedstrijdrondes op te delen met ieder een eigen prijsuitreiking, waardoor er zowel in de 1e ronde, de 2e ronde als de 3e ronde meisjes turnden met hetzelfde niveau als Mijntje, Kyra en Sol. Wij waren de geluksvogels uit de 1e ronde dus de meiden mochten lekker vroeg op! We begonnen met de vloer wat de meiden alle drie een fijn toestel vonden om op te beginnen. Kyra haalde hier zelfs een 13,250, dit was het hoogste vloercijfer van alle meisjes. Bij sprong turnden we eerst de overslag en daarna de salto. Het kastje was wel een beetje laag maar dat ging gelukkig goed. Mijntje had een super mooie rechte overslag en stond mooi stil bij de landing.

Op naar de brug waar Sol een geweldig mooie brugoefening turnde met de hoogste zwaaitjes van iedereen waar ze een 14,200 voor kreeg. Nog maar één toestel te gaan, die wiebelige smalle balk... Sol bleef erop staan. Mijntje en Kyra vielen er helaas wel vanaf maar turnden verder een strakke oefening waardoor ze alsnog een mooie 11.000 binnen sleepten. Nu was het afwachten want door deze indeling hadden we gelukkig gelijk de prijsuitreiking. Er mochten 8 meisjes door naar de districtfinale. Spannend want na 5 meisjes waren geen van de meiden nog opgenoemd. En dat had een reden want ze stonden op het podium! Kyra een prachtige 2e plaats en Sol rayonkampioen van de 1e ronde! Ook Mijntje heeft het super gedaan en werd 14e van de 33 meisjes! 

Vacatures

Die Haghe is een gezellige, actieve en bloeiende vereniging met ruim 1.000 leden. De turn- en danslessen vinden plaats in gymzalen op diverse locaties in Den Haag. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar technische leiding van onze recreatie turn- en dansgroepen.

Klik hier voor meer info.

Lidmaatschap

Wil jij op turnen, dansen, springen of sportfit bij cgv Die Haghe? Of wil je eerst een keer kijken bij een les?

Klik hier voor alle informatie over lid worden bij cgv Die Haghe.

Wil jij je lidmaatschap beëindigen? Klik hier.

Contact

Secretariaat

Postbus 61153
2506 AD Den Haag
e-mail contactformulier

Ledenadministratie

Postbus 61153
2506 AD Den Haag
e-mail contactformulier

Bel mij terug

U bevindt zich hier: Home Turnen Wedstrijdturnen Dames Nieuws wedstrijdturnen dames Turnwedstijd D1 - 29 maart 2014